|
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכנת חומץ תפוחים אורגני בבית. מאת: הקרנף2 מצד שני יש לי הרבה רימונים שנרקבים על העץ והם נרקבים מעצמם והופכים לחומץ (יוצא מהם ריח חזק של חומץ). אני נותן לתרנגולות את הרימון הרקוב עם הריח של החומץ והן מנקות את הפנים עם החומץ עם התולעים ומשאירות רק את הקליפה.
|
|
בתגובה ל: התפוחים בארצנו יקרים מידי מאת: avi5199 כדי ליצור גלון של חומץ תפוחים, שעולה 16 ש״ח ל-0.75 ליטר!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: 6 ש״ח לקילו יקר?! סה״כ אתה צריך 2 ק״ג= 12 ש״ח! מאת: הקרנף2 קיבלתי חומץ כמעט מוכן! (ph 3 כשבחומץ קנוי ה-ph הוא 2) עוד שבועיים והוא יהיה מוכן! משני קילו תפוחים וכוס סוכר קיבלתי כמעט 3 ליטרים של חומץ! שווה בהחלט ואפשר כמוכן להשתמש בו לצרכים אנושיים , בריא ביותר!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: עדכון לגבי החומץ! לאחר שבוע וחצי של הבשלה מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: עשיתה בדיוק כמו שבמאמר או אחרת ? מאת: avi5199תוקן על ידי הקרנף2 21/10/2015 14:5
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכנת חומץ תפוחים אורגני בבית. מאת: הקרנף2לאחר ההמתנה התוצאה הסופית היא 2.5 ליטרים של חומץ תפוחים לא מסונן טעים ובריא לנפח זה יש להוסיף עוד ליטר שכבר השתמשתי בו! סה״כ כ 3.5 ליטרים בעלות של כ 20 ש״ח שווה לדעתי! בתמונה מופיעה הנגלה הבאה! קבצים מצורפים:
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: חומץ תפוחים התוצר הסופי! מאת: הקרנף2 ללא תוכן
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: כל הכבוד בני. שווה בהחלט מאת: bmartab ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: חומץ תפוחים התוצר הסופי! מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נראה מעולה, ויותר מידי טוב בשביל תרנגולות מאת: avi5199מזמן מחפשת מתכון שנוסה בארץ . האם יש לו טעם ךןןאי מעופש ? במידה ולא כיצד הצלחת לשמור את המהלך ללא העובש הנוצר למעלה ? תוקן על ידי 770 orna 29/10/2015 18:51
|
|
בתגובה ל: מעולה . מאת: 770 orna ארומה של תפוחים, לא קיבלתי שום עובש עליו, אבל קראתי שלעיתים מתפתחת שכבת חיידקים הנקראת muther ומדובר בחיידקים פרוביוטים. העובש, שהם פטריות, יתפתח בדרך כלל בסביבה אנאירובית ללא חמצן, לעומת זאת יצירת החומץ היא תהליך אירובי הנעשה על ידי חיידקים אצטובציליים הדורשים חמצן. אני עבדתי בדיוק על פי המתכון בכלי זכוכית, הקפדתי לכסות במטלית בד נקייה והכל נעשה בדיוק לפי המתכון.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: נראה מעולה, ויותר מידי טוב בשביל תרנגולות מאת: avi5199 ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|