|
כתבתי מספר פעמים בפורום על היתרונות הבריאותיים והתזונתיים שבהתססת מזון הפעם אני רוצה לתייחס לזה מנקודת מבט אחרת לגמרי מהנקודה הכלכלית. אחת ההוצאות השוטפות העיקריות של כל מגדל היא כמובן הזנת העופות. מבדיקה שנהלתי במהלך ששת החודשים האחרונים שמתי לב ששק תערובת שהיה מספיק לי בערך ל 35-40 ימים היום מגיע ל -50 ימים ואפילו מעט יותר! הדבר מובן בהחלט מאחר והתססה הופכת את חומרי ההזנה בתערובת להרבה יותר זמינים וכך העופות מקבלים את אותה כמות נוטריינטים מפחות תערובת! נקודה למחשבה! תוקן על ידי הקרנף2 29/5/2015 16:14
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכדאיות שבהתססת המזון לתרנגולות! מאת: הקרנף2 התערובת הממוצעת מורכבת בעיקר מקטניות ודגניים, וזרעים אלו מכילים מגוון חומרים המעכבים את הפרוטאזות,שהם אנזימים המעכלים חלבונים במערכת העיכול. בנוסף הם מכילים גם חומצה פיטית המעכבת ספיגה של מינרלים מהמזון, כל החומרים הללו מקטינים באופן די משמעותי את יעילות ההזנה שהתרנגולות הללו מקבלות מהתערובת המוגשת להן. ניתן להעלות את התכונות המזינות של אותה התערובת על ידי פעולה פשוטה מאוד,והיא התססה לקטית של התערובת לפני ההזנה. במהלך התססה התערובת משתפרת בכמה מישורים שונים שכולם מועילים מאוד לתרנגולת ומגדילים את התועלת שהיא מפיקה מהתערובת. המישור הראשון: ההתססה מקטינה באופן משמעותי את החומצה הפיטית ומעכבי הפרוטאזות וכך מוגברת יעילות ספיגת המינרלים וחומצות האמינו. המישור השני:במהלך ההתססה התערובת הופכת פרוביוטית( מאחר והתסיסה נעשית על ידי חיידקים לקטובצילים ואחרים) כתוצאה מכך התרנגולות מקבלות פרוביוטיקה על בסיס קבוע דבר המונע התבססות של חיידקים פתוגנים,מחוללי מחלות, כגון סלמונלה ואחרים(החיידקים הפרוביוטיים פשוט מתחרים איתם ומונעים את התבססותם של גורמי במחלות) במערכת העיכול. המישור השלישי: החיידקים הפרוביוטיים מחסלים עודפי סוכרים פשוטים הנמצאים בתערובת וכך מונעים נזקים שונים בעופות, נזקים הנגרמים מאכילת סוכרים פשוטים וגם מונעים הגעה של זבובים הנמשכים לסוכרים. איך מתסיסים את התערובת? פשוט מאוד לצנצנת זכוכית גדולה בעלת מכסה אטום וננעל(צנצנות גדולות לכבישת זיתים עם אטם גומי ונעילה קופצת כזו מתאימות מאוד!)מכניסים עד למחצית תערובת ואותה מכסים במים מינרליים(רק מים מינרליים! מי ברז מכילים כלור שיהרוג את החיידקים!)מוספים כף של יוגורט פרוביוטי סוגרים ומערבבים. כל יום במהלך 3-4 הימים הבאים מערבבים את המסה ודואגים להוסיף מים על מנת לכסותה כליל. ובסוף התקופה יש לכם תערובת מותססת לעילא ולעילא! מה שנותר לעשות הוא לקחת בכל יום את הכמות הנדרשת לתרנגולות ולהוסיף במקומה תערובת יבשה ומים מינרליים וכך יש לכם אספקה שוטפת של תזונה משובחת! עליכם לשים לב לדבר חשוב מאוד: הריח של התסיסה הלקטית הנעשית על ידי חיידקים, הוא ריח נעים וחמצמץ לעיתים מתיישבים שמרים על המסה והם מבצעים תסיסה אחרת לחלוטין והיא תסיסה כהלית שלה ריח של אלכהול במידה ודבר זה קורה יש להשליך את המסה ולהתחיל מחדש. בהצלחה! הקרנף
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: יתרונות התססת תערובת ההזנה. מאת: הקרנף2לגבי התערובת המותססת.ואני מצטטת: "מה שנותר לעשות הוא לקחת בכל יום את הכמות הנדרשת לתרנגולות ולהוסיף במקומה תערובת יבשה ומים מינרליים וכך יש לכם אספקה שוטפת של תזונה משובחת!" אני משרה במים ל24 שעות במים, את תערובת ההשריה, וכל יום שוטפת את הזרעים משאירה אותם רטובים ומכסה אותם מלמעלה, ואת זה נותנת קבוע לתרנגולות על בסיס יומי זה לאחר כ3 ימים כאן הזרעים רטובים מעט שלא יתייבשו ועליהם חתיכת שק רטוב הכלי מכוסה בחתיכת שק, כך הזרעים מוגנים מיובש, זבובים ושאר מזיקים... תוקן על ידי חיקושית 6/11/2014 22:23
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: לקרנף-לא הבנתי מאת: חיקושית לאחר שהמסה תססה את לוקחת ממנה את הכמות הנדרשת להאכלת התרנגולות לאותו היום ובמקביל את מוסיפה למסה תערובת יבשה לא מותססת ומים, כך שלמחרת היום תהיה לך שוב כמות של תערובת מותססת שתספיק להאכלה וגם בתור בסיס להתססה חדשה,וחוזר חלילה. את פשוט יוצרת מעין פס ייצור שייצר לך מזון מותסס כל הזמן.( המסה הראשונה צריכה להכיל כמות תערובת שהיא כפולה לפחות מהתצרוכת היומית של התרנגולות שלך!) את צריכה לזכור שהתססה מבוצעת על ידי חיידקים הגדלים על התערובת ובכדי להחזיקם בחיים עלייך להוציא מעט מהמצע עליו הם גדלו(וזה בעצם מה שהתרנגולות שלך אוכלות)ולהוסיף מצע חדש שזו התערובת הלא מותססת והמים שאת מוסיפה, כך שכעבור 24 שעות תהיה לך שוב מסה מותססת, וכך הלאה. בהצלחה!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: יתרונות התססת תערובת ההזנה. מאת: הקרנף2 אלכהולים: אתנול, מתנול , קטונים( אצטון) וגם חומץ :ח.אצטית ... חלק מהם עלולים לגרום לקילקול התערובת והתרנגולות לא יאכלו ממנה, וחלק ממש רעילים. לדעתי האישית אפילו אם זה קורה אחת למאה זה לא שווה את היתרון שיש במתן תערובת מותססת. מצד שני מומלץ וכדאי לתת גרעינים מותפחים\מונבטים. זה בתנאי שקונים גרעינים שלמים ומשרים אותם 24 48 שעות..
|
|
בתגובה ל: בהתסה יכולים להתפתח חומרים לא רצויים ורעילים כמו מאת: avi5199 אכן חומרים מסוכנים יכולים להופיע בהתססה אך הכל תלוי במיקרואורגניזם המתסיס. בהתססה בה אני משתמש החיידקים המתסיסים, הם חיידקים פרוביוטים שמקורם ביוגורט או בקפסולה פרו ביוטית והם מבצעים התססה לקטית כפי שציינתי. לגבי התפחה של גרעינים שלמים אתה משפר את רמת החלבון ביחס לפחמימה שבמזון( בהנבטה הנבט מפרק את האנדוספרם שעיקרו הוא פחמימות ושומנים והופך אותם לרקמות עשירות חלבון.) אך אתה לא הופך אותם לפרוביוטיים ועשירים בויטמינים כמו שמזון מותסס עושה!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: יתרונות התססת תערובת ההזנה. מאת: הקרנף2 ונשמע מעניין ויעיל. לי יש מעל 100 עופות אז קצת קשה ליישם את השיטה על כולם אבל אני אנסה על העופות הנדירים יותר.
דרך אגב, יש עוד שיטה לזרז התססה מלבד יוגורט פרוביוטי?
תודה על המידע, מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: קראתי על הנושא בהרחבה מאת: bmartabשל פרוביוטיקה זו הנלקחת לאחר טיפול אנטיביוטי, ישנו מוצר הנקרא בוקאשי איני מכיר אותו אך כתבו לי בפורום אחר שהוא יעיל תוכלי לבדוק. הייתי ממליץ לך להאכיל גם את התרנגולות שמהן אתם אוכלים ביצים הביצים המוטלות הן פשוט בסטנדרט אחר! מנסיון שלי אם תתני להן רק את התערובת המותססת הן תאכלה אותה בחוסר רצון מה שאני עושה אני מערבב אותה ביחס של 1:1 עם תערובת יבשה כך שיוצאת מן עיסה הערבה יותר לחיכן בהצלחה! תוקן על ידי הקרנף2 11/2/2015 15:10
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: בהחלט אפשר לפתוח קפסולה אחת או שתיים מאת: הקרנף2 כלומר גם עם תערובת גרוסה או כופתאות, או רק גרעינים שלמים?
|
|
בתגובה ל: האם ניתן להתסיס כך עם סוגי מזון שונים? מאת: michal2020 אפשר להתסיס כל חומר אורגני המכיל פחמימות, אני מתסיס גם גרעינים שלמים, תערובת השרייה,שאריות של תפוחי אדמה, ולחם מחמצת מקמח מלא הנשארים לי הכל משתדרג פרוביוטית והופך לאוכל משובח לתרנגולות!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכדאיות שבהתססת המזון לתרנגולות! מאת: הקרנף2 מקווה למצא שם מדריך מסודר
|
|
בתגובה ל: אפשר בבקשה לחבר עם השרשור הרחב שלך בתחום מאת: 770 orna ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכדאיות שבהתססת המזון לתרנגולות! מאת: הקרנף2 בהשרייה/התססה של מזון מקבלים בעצם תפיחה גדולה והנפח של המסה היבשה גדל מאד. כל זה אמנם גורם לעופות לאכול פחות, מנסיוני, אך זה גם מוריד את האחוזים של חומרי ההזנה. השאלה שלי היא כזאת - אם אני צריך לדאוג לאחוז חלבון מסויים, נאמר בין 14% ל 17% למטילות, או מה שזה לא יהיה, האם בעצם ההשרייה אני לא מונע מהעופות את תצרוכת החלבון הדרושה? ואם כן, האם יש ערך להוסיף לתערובת המושרית/מותססת גרעינים בעלי אחוז חלבון גבוה על מנת לפצות על העניין? מקווה שהייתי ברור בשאלה שלי. זה כמו שבן אדם צורך קטניות ומוצא שבמאה גרם מוצר יש נאמר 20% חלבון. והוא מבסוט. אבל תכלס זה האחוז במוצר יבש, והאדם צורך את הקטנייה מבושלת ואחוז החלבון מצטמצם למשהו כמו 8%. כי הוא בעצם אוכל מלא מים.
|
|
בתגובה ל: שאלה לגבי אחוז החלבון מאת: שחרון12 כתוצאה מהתססה. בנוסף ההתססה הופכת את הנוטריאנטים במזון הרבה יותר זמינים דבר ההופך את המזון למזין יותר ולכן צריך פחות ממנו בכדי להגיע לאותה רמת הזנה.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|